دات نت نیوک
شیراز، بلوار سرباز ، جنب سازمان بهزیستی ، طبقه فوقانی کتلت گوارا ، طبقه 2 ، واحد 4
شیراز، بلوار سرباز ، جنب سازمان بهزیستی ، طبقه فوقانی کتلت گوارا ، طبقه 2 ، واحد 4
    • 77- 07138380670
    •   09175956588      
انواع چیلر
Anonym
/ دسته ها: مقاله

انواع چیلر

طرز کار چیلر چگونه است؟


بطور کلی چیلر دستگاهی است که حرارت را از مایع مبرد که معمولا آب می باشد طبق سیکل تبرید جذبی یا تراکم بخار می زداید.

انواع مختلف چیلر در مکان های خاصی کاربرد داشته و به عنوان وسیله سرمایشی یا گرمایشی مورد استفاده قرار می گیرند.

چیلر ها براساس فاکتورهای مختلفی دسته بندی می شوند.


تقسیم بندی چیلر ها بر اساس شکل خنک شدن ماده مبرد
چیلر آب خنک
چیلر هوا خنک
چیلر تبخیری
تقسیم بندی چیلر ها بر اساس ظرفیت تناژ دستگاه
انواع مختلف چیلر در مکان های مختلفی کاربرد دارند، برای مثال مینی چیلر ها در ساختمان های کوچک اداری، مسکونی و تجاری استفاده می شوند ولی چیلر در ساختمان های بزرگ نیز تعبیه می شود.

 

 

بطور کلی چیلر دستگاهی است که حرارت را از مایع مبرد که معمولا آب می باشد طبق سیکل تبرید جذبی یا تراکم بخار می زداید.

انواع مختلف چیلر در مکان های خاصی کاربرد داشته و به عنوان وسیله سرمایشی یا گرمایشی مورد استفاده قرار می گیرند.

چیلر ها براساس فاکتورهای مختلفی دسته بندی می شوند.


تقسیم بندی چیلر ها بر اساس شکل خنک شدن ماده مبرد
چیلر آب خنک
چیلر هوا خنک
چیلر تبخیری
تقسیم بندی چیلر ها بر اساس ظرفیت تناژ دستگاه
انواع مختلف چیلر در مکان های مختلفی کاربرد دارند، برای مثال مینی چیلر ها در ساختمان های کوچک اداری، مسکونی و تجاری استفاده می شوند ولی چیلر در ساختمان های بزرگ نیز تعبیه می شود.

و اما در این بخش طرز کار انواع چیلر را مورد بررسی قرار می دهیم:

طرز کار چیلر جذبی
بطور کلی چیلر های جذبی یکی از انواع دستگاه های سرمایشی/گرمایشی است که منبع تامین انرژی در آن حرارت و ژنراتور می باشد.

هدف سیستم چیلر جذبی خنک سازی و انتقال مایع مبرد که اصولا آب می باشد به واحدهای مختلف ساختمان مثل هواساز یا فن کویل یا واحدهای صنعتی جهت خنک کاری می باشد.

عمل خنک سازی مایع مبرد در این نوع چیلر طی سیکل جذبی و توسط منابع گرمایی مثل بخار داغ یا شعله مستقیم گاز صورت می گیرد.

طرز کار چیلر های جذبی بطور کلی بدین صورت است که گاز های حاصل از تبخیر مایع مبرد توسط ماده جاذب که اصولا لیتیوم بروماید می باشد، طی سیکل جذبی در سیال اولیه یا تبخیر کننده جذب می گردد.

لازم به ذکر است ماده جاذب به عنوان سیال ثانویه شناخته می شود.

 بطور کلی چیلر های جذبی به لحاظ نوع ماده جاذب دارای ۲ نوع می باشند:

سیکل لیتیوم بروماید – آب
 سیکل آمونیاک – آب

 

بررسی نحوه عملکرد اجزای اصلی چیلر جذبی 


پس از فرآیند خنک کاری آب وارد شده به لوله های اواپراتور، بخار آب تولید شده توسط محلول واسطه (لیتیوم بروماید) که از طریق نازل های ویژه روی سطح لوله های ابزربر پاشیده می شود بطور دائم جذب می گردد و حرارت محلول واسط که ناشی از تبخیر آب می باشد در ناحیه ابزربر آزاد شده و به واسطه آب سرد برج جاری در لوله های ابزربر به خارج از چیلر منتقل می شود.

در نتیجه این عمل از افزایش میزان دما و بخار آب و بدنبال آن شکستن وکیوم جلوگیری شده و نهایتا محلول غلظت لیتیوم بروماید رقیق شده و در انتهای نخزن پایینی جمع می گردد.

ژنراتور در واقع بستری برای بازگردانی غلظت محلول جاذب می باشد به این صورت که محلول واسط پس از گذر از مبدل حرارتی وارد لوله های ژنراتور شده و مجددا از طریق بخار با آب داغ گرم می شود.

گرما موجب افزایش غلظت محلول جاذب می شود.


آخرین مرحله فرآیند خنک سازی ماده مبرد، توسط کندانسور صورت می گیرد بدین صورت که بخار ناشی از تبخیر مایع مبرد که توسط ژنراتور جذب شده بود وارد لوله های کندانسور شده و طی گذر از سطح لوله های کندنسور تقطیر می گردد.

نهایتا آب مقطر تولید شده همراه با گرمای ناشی از عمل تقطیر وارد سینی واقع در زیر کندانسور شده و مجددا به اواپراتور باز می گردد.


انواع چیلر جذبی
چیلر های جذبی دارای انواع مختلفی می باشند که بر اساس فاکتورهای متفاوت تقسیم بندی می شوند.

در این بخش از مقاله انواع چیلر های جذبی را بر اساس شاخص های مختلف معرفی می کنیم.

بطور کلی چیلر های جذبی به ۳ شکل طبقه بندی می شوند:

تقسیم بندی  چیلر جذبی بر اساس منبع حرارتی ژنراتور
 چیلر های جذبی آب گرم
 چیلر های جذبی آب داغ
 چیلر های جذبی بخار
 چیلر های جذبی شعله مستقیم
نکته:

چیلر های شعله مستقیم نسبت به سایرین بیشتر مورد استفاده قرار می گیرد.

 

تقسیم بندی چیلر جذبی بر اساس ماده مبرد و جاذب
 چیلر های جذبی لیتیم بروماید
 چیلر های جذبی آمونیاک
 چیلر های جذبی سیلیکاژلی
نکته:

در حال حاضر بجز چیلر های جذبی لیتیوم بروماید دیگر چیلرهای موجود در این طبقه کاربرد وسیعی ندارند.

 

تقسیم بندی چیلر جذبی بر اساس چرخه تغلیظ محلول جاذب

 چیلر های جذبی  تک اثره لیتیوم بروماید:

 

برای درک بیشتر عملکرد کلی چرخه تبرید جذبی را به صورت زیر خلاصه میکنیم. خاصیت جذب بخار آب توسط محلول لیتیوم بروماید در دماهای معمولی وخروجی بخار
آب از آن در دماهای بالااساس کار چیلرهای جذبی لیتیوم بروماید- آب اسـت. دو ظـرف طبـق شکل را در نظر بگیرید که توسط یک لوله با هم ارتباط دارند.در یکی از دو ظـرف کـه آبزوربـر نامیده می شود، محلول لیتیوم برماید ودر دیگری که اواپراتور نامیده می شود، آب وجود دارد. در داخل اوپراتور همچنین یک کویل که در داخل ان آب سرد ساختمان عبور مـی کنـد، وجود دارد. اگر به وسیله پمپ خلاءفشار داخل دو ظرف ولوله ارتباط دهنده آنها کاهش پیدا کند ( در چیلرهای جذبی تا حدود یک صدم آتمسفر ) ، آب داخل اواپراتور شروع به تبخیر کرده می کنـد وبا گرفتن گرمای نهان خود از محیط، از جمله کویل وآب داخل آن، موجب سرد شدن آن مـی شود. بخار آب تولید شده در اواپراتور از طریق لوله ارتباطی بـه ابزوربـر رفتـه و جـذب محلـول  لیتیم بروماید می شود. برای بالا بردن بازده فرایند های تبخیر و جذب، طبق شکل از دو پمـپ به نام پمپ مبرد  و پمپ آبزوربر استفاده می شود .

 

 

با توجه به اینکه لیتیوم برماید پیوسته با جذب آب رقیق شده و از قدرت جذب کننـدگی بخـار آب آن کم می شود، و از طرفی مقدار آب موجود در اوپراتور پیوسته کاهش پیدا می کند، برای تداوم کار چیلر لازم است آب جذب شده توسط لیتیوم بروماید ازآن جدا شده و به اوپراتـور بـرگشت داده شود. فرایند جداسازی آب از لیتیوم بروماید در ژنراتور چیلر که در آن محلول رقیق لیتیوم بروماید بوسیله بخار ( یا آب داغ با شعله مستقیم ) حـرارت داده مـی شـود، انجـام مـی گیرد 

 

لیتیوم بروماید غلیظ باقیمانده پس از عبور از یک مبادله کن حرارتی بـه ابزوربـر برگـشت داده می شود .بخار آب تولید شده در ژنراتور با عبـور از یـک کندانـسور تقطیـر شـده و سـپس بـه اوپراتوربرگشت داده می شود. مقدار بخار آب در گردش برای هر تن تبرید حدود ٨ کیلـو گـرم می باشد.
مبادله کن حرارتی بین آبزوربر موجب می شود که محلول رقیق وسرد لیتیوم بروماید در مسیر خود به سمت ژنراتور پیش گرم شود ومحلول غلیظ و داغ لیتیوم بروماید در مسیر برگشت خود به آبزوربر مقداری سرد شود. از آنجا که برای امکان جذب آب توسـط محلـول لیتیـوم برومایـد لازم است دمای آن باز کاهش پیدا کند، این عمل با عبور آب سرد بر گشتی ازبرج خنک کن از داخل آبزوربر انجام می شود. چیلرهای جذبی به صورت دو استوانه ای ویک استوانه ای سـاخته می شوند. در نوع دو استوانه ای، اوپراتور وآبزوربر که دارای فشار بسیار پایین می باشنددر یـک استوانه وژنراتور وکندانسور در استوانه دیگرقرار می گیرند. در نوع یک اسـتوانه ای، اسـتوانه بـه طور داخلی به دو بخش تقسیم می شود که در یک نیمه آن اوپراتـور و آبزوربـر دیگـر ژنراتـور و کندانسور جا داده می شوند.
در شکل ٢–۵ یک نمونه چیلر جذبی نشان داده شده است. سیکل کاری ان در شکل ٢–۶ نشان داده شده است. در پیوست نمونه های دیگری از چیلر های جذبی از سازندگان مختلف وسیکل کاری آنها نشان داده شده است.

 

 

١ – لوله های کندانسور ٢ – لوله های ژنراتور ٣ – لوله های اواپراتور ۴ – محفظه لوله های ابزربر ۵ – افشانک های مبرد ۶ – پمپ مبرد ٧ – پمپ محلول ٨ – مبدل حرارتی ٩ – اواپراتور

 


 چیلر های جذبی دو اثره لیتیوم بروماید

چیلر جذبی دو اثره لیتیوم بروماید و آب
در مقاله این بخش از آنالیز سیکل کاری چیلر جذبی دو اثره لیتیوم بروماید و آب که چیلر جذبی دو اثره در واقع از تلفیق دو چیلر جذبی یک اثره پدید می آید.

بخش های اصلی یک چیلر جذبی دو اثره عبارتند از :
اواپراتور ، جذب کننده ، ژنراتور فشار بالا ، ژنراتور فشار پایین ، کندانسور فشار بالا و کندانسور فشار پایین.

اصول کار چیلر جذبی دو اثره عیناً شبیه چیلر جذبی یک اثره است.

ه – مهمترین تفاوت چیلر دو اثره با چیلر یک اثره در نحوه تغلیظ محلول لیتیوم بروماید است. در چیلر یک اثره عمل تغلیظ در یک مرحله و در ژنراتور صورت می گیرد در حالی که در چیلر دو اثره عمل تغلیظ در دو مرحله صورت می گیرد. مرحله اول توسط بخا ر در ژنراتور فشار بالا و مرحله دوم در ژنراتور فشار پایین و توسط بخار آب حاصل از محلول لیتیوم بروماید رقیق ژنراتور فشار بالا صورت می گیرد.

و – محلول رقیـق پس از جذب کننده از طریق پمپ محلول به مبدل حرارتی ۱ و سپس به ژنراتـور ۱ انتقـال می یابد. در آنجا بخشی از محلول رقیق به ژنراتور ۲ رفته و چرخه معمولی را طی می کند و بخش دیگری از محلول رقیق با محلول غلیظ بازگشته از ژنراتور ۲ مخلوط می گردد. در اینجا مخلوط حاصل با بخار آب خروجی از ژنراتور ۲ تبادل گرما می کند که در نتیجه آن مایع مبرد (آب) ، بخار مبرد (آب) در و محلول غلیظ شده حاصل می گردد. سایر سیکل عیناً شبیه سیکل یک اثره خواهد بود.

 

 چیلر های جذبی سه اثره لیتیوم بروماید
چیلر های جذبی یک مرحله ای  آمونیاکی
چیلر های جذبی چند مرحله ای آمونیاکی

 

طرز کار چیلر تراکمی
بطور کلی اصول کار چیلر های تراکمی بدین صورت است که برای تولید مایع خنک ابتدا گار مبرد توسط کمپرسور متراکم شده و سپس وارد مجاری کندانسور می شود و به واسطه مایع یا هوا خنک و تقطیر می شود.

سپس مایع تولید شده بر اثر تقطیر وارد شیر انبساط شده و پس از تنظیم میزان مایع ورودی به سمت اواپراتور هدایت می گردد.

پس از ورود به اواپراتور، افت فشار موجب تبخیر مایع شده و در نتیجه ی عمل تبخیر مایع خنک کننده، خنک کاری بخش های مرتبط با اواپراتور صورت می گیرد.

در نهایت گاز ناشی از تبخیر نیز به کمپرسور برای شروع مجدد فرآیند وارد می شود.

انواع چیلر تراکمی
چیلر تراکمی رفت و برگشتی (پیستونی)
چیلر تراکمی اسکرو (تیغه مارپیچ)
چیلرهای تراکمی اسکرال Scroll (غلطکی)
سانتریفیوژ (گریز از مرکز)
کنترل کننده‌های فشار در چیلر تراکمی
کنترل فشار بالا و پایین (لو اند های پرشر سوئیچ)

 


گروه تاسیساتی یزد تهویه در نظر دارد جهت  رفاه حال مشتریان از خدمات  و کارشناسی رایگان و  مشاوره ی رایگان شما را بهره مند سازد 
  مشاور فروش:09175956588  پناهی     
  آدرس:شعبه1-چهارراه هوابرد به سمت چهارراه سرباز,بعد از ساختمان بهزیستی,ساختمان نبش کوچه, طبقه 2 واحد 4
     شعبه2-بلوار صنایع,بعد از شهرک آرین به سمت گلستان,روبه رو شیمی گیاه بعد از کوچه 28 دکتر حسابی نبش کوچه 28/1
 

مطلب قبلی شرایط و نحوه نصب لوله کشی توکار کولرگازی چیست؟
مطلب بعدی تاریخچه ی کولرآبی
Print
1469 رتبه بندی این مطلب:
بدون رتبه

برای دادن نظر لطفا وارد شوید و یا ثبت نام کنید